Asociația Firmelor de Securitate Privată din Franța cere imperios Protectie Legala pentru Agentii de Securitate

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

În urma unor cazuri de agresiune asupra agenților de securitate, care au încercat să oprească mai multe tentative de furt din superemarket-uri în Franța, Asociația Firmelor de Securitate Privată din Franța (Groupement des Entreprises de Sécurité Privée – GES) solicită  Ministerului de Justiție adoptatarea unor norme de protecție legala a agenților de securitate. Astfel atacurile comise împotriva agenților de securitate ar urma  sa fie considerate infracțiuni comise  în circumstanțe agravante, iar instanțele vor fi în măsură să pronunțe condamnări mult mai severe pentru infractorii care agreseaza personalul de securitate în timpul serviciului.

Și în România, Federația de Serviciilor de Securitate  a facut demersuri repetate atât pe langă autoritatea de reglementare cât și pe lângă Parlamentul României  pentru reinstituirea protecției legale  pentru agenții de securitate.  Conform statisticilor, în țara noastră, în ultimii ani,  personalul de securitate se confrunta cu un nivel crescut de violență la locul de muncă, semnificativ mai mare decât in cazul agentilor de poliție, în același interval de timp.

Reamintim că  agentii de securitate au beneficiat de protectie legală prin Legea nr. 18/1996 prima lege de reglementare a securității private, abrogată între timp.

Reinstituirea protecției legale este necesară cu atât mai mult în această perioadă de extindere a pandemiei COVID 19, cand prin implicarea masivă în activitățile de triaj epidemiologic respectiv de aplicare a masurilor legale de prevenirea infectarii, nivelul de expunere la riscuri inclusiv la agresiuni a crescut și mai mult.

Autoritățile si opinia publică trebuie să înteleagă ca protectia legală nu este un privilegiu pentru personalul de securitate ci o necesitate, o masură cu efecte pozitive la nivelul întregii societăți. Așa cum se știe, sectorul securitații private contribuie în mod semnificativ la prevenirea infractionalitații iar prin extinderea activitații în domeniul siguranței sanitare, importanța socială a acestui domeniu crește si mai mult.

Importanța sectorului securității private în contextul pandemiei,  a fost apreciată în multe țări ale Uniunii Europene,  înalți oficiali guvernamentali din Franța, Belgia, Portugalia, Spania s-au Marea Britanie au apreciat  contribuția  agenților de securitate în lupta împotriva COVID-19 și au mulțumit public lucrătorilor din securitatea privată pentru efortul și spiritul lor de sacrificiu.

Federația Serviciilor de Securitate (FSS) este o organizație patronala de nivel superior, care cuprinde asociații profesionale și patronate din domeniul securității private – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Asociația Română pentru Industria de Securitate (ARIS) și Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS).   FSS este membră a Confederației Naționale Patronale din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din Romania (CONPIROM) și organizează anual, Ziua Securității Private și Gala Premiilor OSPA.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns