Omul cât trăiește Învață!

Reading Time: < 1 minute

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Săptămâna trecută, domnul Gabriel Badea, președintele Federației Serviciilor de Securitate, a participat la la întâlnirea grupului de lucru pentru strategii naționale în domeniul dezvoltării competențelor și educația continuă a adulților organizat de Comisia Europeană.

Încă din anul 2016, Comisia Europeană a publicat Agenda Europeană a Competențelor un document programatic menit, în esență, să contribuie la consolidarea sustenabilității și competitivității economiilor Europene.

Acest demers este justificat mai ales acum, în condițiile unei volatilități extreme a mediul politic, economic și social la nivel european și global. În acest context, statele membre trebuie să-și facă propria strategie și să implementeze măsuri active pentru recalificare (re-skilling) si dezvoltarea competentelor (up-skilling) astfel încât bazinul de competențe și calificări disponibil la nivel național si european să fie cât mai strâns corelat cu cerințele pieței muncii dar și cu evoluțiile în plan economic, tehnologic.

Vă invit să citiți articolul scris de domnul Badea despre acest grup de lucru, despre ceea ce încearcă să facă Comisia Europeană prin acest program și ce avantaje poate avea țara noastră.

Omul cât trăiește Învață!

 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns