Reading Time: 2 minutes
IMG_8042-ziar

„Suntem fericiți că am reușit să aducem acest program de mare prestigiu internațional în România și să dăm astfel  posibilitatea  profesioniștilor români să își facă cunoscută și recunoscută performanța atât pe plan intern cât și la nivel internațional.”

Gabriel Badea,

Președintele Federației Serviciilor de Securitate din România

ZIUA SECURITATII PRIVATE este un eveniment dedicat tuturor celor care lucreaza in acest sector cu o larga semnificatie la nivelul intregii societati atat din perspectiva economica cat si sociala.

In acest domeniu sunt active peste 3.000 de societati care acopera tot spectrul securitatii private, tehnologia de securitate, paza si gardare, consultanta, securitate cibernetica, si in cadrul carora lucreaza peste 120.000 de angajati de la agenti de paza, tehnicieni, ingineri, consultanti, manageri, specialisti IT si Comunicatii.

De asemenea, securitatea privata, pe langa rolul sau de principala forta de protectie a patrimoniului privat si public are si o contributie deosebit de importanta la mentinerea sigurantei publice. Astfel in fiecare an agentii de securitate intervin in peste 23.000 de furturi, recupereaza bunuri furate de zeci de milioane de lei si predau autoritatilor peste 20.000 de infractori in medie anual.

In acelasi timp Ziua Securitatii Private se doreste sa fie o sarbatoare si pentru toti cei care sunt beneficiarii serviciilor de securitate privata indiferent daca sunt companii industriale, corporatii, banci, firme mari si mici din domeniile transporturilor, energiei, comert si alte ramuri industriale sau chiar simpli cetateni.

In fiecare an Sub auspiciile Zilei Securitatii sunt grupate trei evenimente relevante pentru industria securitatii private din Romania dar si de mare inters pentru publicul larg: Gala OSPA – pentru decernarea Trofeelor pentru Excelenta Profesionala; Conferinta Internationala  de Securitate; Expozitia “Supporting Security”.

Gala OSPA  – Romania pentru decernarea Trofeelor de Excelenta in Securitatea Privata este cel mai important moment în Ziua Securității Private.

Programul OSPA este un format international de recunoastere a performantei in domeniul securitatii private dezvoltat pe baze stiintifice in Marea Britanie.

In afara de Romania, au loc Gale OSPA in Australia, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Statele Unite, Benelux, India, Irlanda, Kenya, Nigeria, Africa de Sud.