Reading Time: < 1 minute

 Trofeele de Excelentă Profesională în Securitate Privată (Oustanding Security Performance Awards) recunosc și recompensează performanța la nivel de excelență a profesioniștilor din industria securității private.

Programul OSPA a fost dezvoltat de un grup academic de cercetători britanici (Perpetuity Research Center) condus de profesorul Martin Gill membru al Comitetului Academic al ASIS Internațional, fost consilier al Home Office – Ministerul de Interne din Marea Britanie și este creeat în baza unor cercetări aprofundate asupra celor mai bune practici în domeniul sistemelor de recunoaștere profesională. Cu alte cuvinte Programul OSPA este un sistem de recunoaștere profesională creat pe baze științifice solide.

Programul Trofeelor OSPA este unic în lume pentru că este centrat în jurul unor principii și valori esențiale: Independența, Credibilitate, Respectabilitate și Transparența.

OSPA este o cale pentru stimularea excelenței profesionale în sectorul securității private, o cale de recunoaștere și promovare a performanței la nivel individual și la nivel organizațional în atingerea excelenței profesionale. Și nu în ultimul rând, OSPA este o oportunitate pentru industria securității private din România și a celor care lucrează și performează în acest domeniu de a-și crește vizibilitatea publică, prestigiul și respectabilitatea.