INVITAȚI DE MARCĂ LA ZIUA SECURITĂȚII PRIVATE – Asociația Norvegiană a Industriei de Securitate Privată (NHO) sarbătorește alături de noi Ziua Securității Private în România!

Reading Time: 2 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

 

Domnul Runar Karlsen este director al Asociației Norvegiene a Industriei de Securitate Privată (NHO) și onorează invitația noastră de a participa la Ziua Securității Private în România. Domnia sa este pentru a doua oară în România după ce a participat și la ediția din 2017 a sărbătorii breslei noastre.

De profesie inginer, domnul Runar Karlsen este un veteran al armatei norvegiene, participant la misiunile de menținere a păcii, desfășurate sub egida Națiunilor Unite, din Liban (1988-1989) și Bosnia (1992).

A urmat apoi o carieră în securitatea privată unde a activat timp de aproape 25 de ani în firme internaționale sau norvegiene.

Din 2011 a fost numit la conducerea executivă a patronatului industriei de securitate privată norvegiene.

Printre realizările sale în cadrul patronatului norvegian al serviciilor de securitate se numără si protocolul de colaborare cu poliția norvegiană, pentru combaterea terorismului și a actelor de violență stradală. Astfel, securitatea privată norvegiană a început să joace un rol deosebit de important, fiind implicată direct în apărarea ordinii și siguranței publice.

În baza acestui protocol, agenții de securitate privată participă împreună cu poliția în patrule mixte la misiuni de prevenire a fenomenului infracțional în spațiul public. Totodată însă, programele de calificare și instruire continuă a agenților de pază au fost perfecționate astfel încât aceștia să facă față noilor atribuții. Mai mult decât atât, această nouă abordare, respectiv integrarea securității private norvegiene în comunitatea extinsă a instituțiilor de apărare și ordine publică a dus la ridicarea standardelor de calitate și profesionalism la un nivel foarte înalt la nivelul întregii industrii de securitate privată din Norvegia.

În anul 2015, NHO a fost prima asociație din lume care a organizat o gală OSPA. Din același an, domnul Karlsen face parte din juriul norvegian al prestigiosului program internațional de recunoaștere a excelenței profesionale, în domeniul securității private.

Dl. Karlsen nu se află la prima colaborare cu noi. În perioada 2016-2018, domnia sa a reprezentat NHO în proiectul ERASMUS+ derulat în parteneriat cu asociații ale securității private din Macedonia de Nord, Croația, Slovenia și România. Țara noastră a fost reprezentată în acest proiect de catre Asociația Română pentru Industria de Securitate (ARIS).

Domnule Runar Karlsen, ne bucurăm să vă avem din nou printre noi!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns