Securitatea Privată și Responsabilitatea Socială – Global Security System SA donează Colegiului Național Gheorghe Lazăr purificatoare de aer anti-Covid-19. Copiii se întorc în siguranță la școală!

Reading Time: 3 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

De aproape doi ani, umanitatea trece printr-o încercare nemaipomenită: Pandemia Covid 19, un coșmar care a lovit fără discriminare națiuni, țări și continente. Pe lângă moarte și suferință, pandemia a adus și alte nenorociri: izolare, distanțare, dezbinare… Dar faptul că școlile au trebuit să-și închidă porțile a fost una dintre cele mai grele urgii.

Copiii reprezintă speranța noastră în ziua de mâine, copiii reprezintă viitorul și acest viitor depinde de felul cum sunt ei educați și pregătiți pentru viață. Din această perspectivă, lovitura primită de sistemul românesc de învățământ nu poate avea decât consecințe negative. Oricât de bine au încercat să gestioneze autoritățile și profesorii merituoși deopotrivă această situație nemaiîntâlnită, „școala la distanță” cu greu poate suplini școala adevărată.

În aceste zile, virusul ucigaș pare că bate în retragere și speranțele de revenire la viața normală pe care am avut-o, și pe care poate nu am apreciat-o cum se cuvine, încep să reapară.

În acest context este vital ca elevii să-și reia locul în bănci cât mai repede. Să-și reia viața normală de copii, să învețe împreună, să se joace împreună, să se formeze pentru viață.

Prin natura muncii, sectorul securității private a fost și este în prima linie a efortului general al societății de a face față crizei pandemice. De altfel, securitatea privată întotdeauna a fost o industrie puternic ancorată în societate, în special prin contribuția sa la siguranța publică.

La cei 22 de ani de existență, Global Security System SA este una din companiile emblematice ale industriei securității private din România.  O companie pentru care responsabilitatea socială nu este doar o „politică”, o hârtie lipsită de conținut afișată pe website „ca să dea bine”.

Respectându-și blazonul de firmă responsabilă și atentă la interesul general al societății, Global Security System a dorit în acest an să se implice în asigurarea condițiilor pentru reîntoarcerea copiilor la școală.

A ales pentru un parteneriat pe termen lung unul dintre lăcașurile de cultură și educație  emblematice al Bucureștiului, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”. Cu o istorie de peste 160 de ani, acesta este renumit atât pentru calitatea corpului didactic cât și pentru rezultatele excepționale obținute de către elevi, figurând mereu în topul celor mai bune licee din Capitală.  Investiția a reprezentat dotarea cu dispozitive touchless de măsurarea temperaturii și, mai ales, cu purificatoare de aer anti-Covid 10, AVERAN 7-M02.

Astfel, elevii Colegiului se vor putea aduna din nou în spații comune și vor putea respira fără grijă un aer curat și p

ermanent împrospătat, asigurat de către aparatele purificatoare dăruite de către GSS.

Aceste echipamente antivirale rețin praful, elimină gazele toxice și mirosurile neplăcute, distrugând totodată cele mai des întâlnite bacterii și virusuri, inclusiv Covid-19, cu ajutorul celor 7 filtre performante, a lămpii ultraviolete încorporate și a catalizatoarelor (catalizator la rece și fotocatalizator). Mai mult decât atât, generatorul de ioni negativi are foarte multe efecte pozitive asupra sănătății, crescând saturația de oxigen a sângelui, ușurând respirația și mărind considerabil capacitatea de concentrare a elevului.

Acest proiect social a început și va continua. Avem grijă de copiii noștri și vrem să le asigurăm o lume mai bună și niște vremuri mai sigure, astfel încât ei să se poată concentra strict asupra studiului. Noi doar le punem la dispoziție ceea ce au nevoie. Este nu doar o investiție în școală, în elevi și în sistemul de învățământ, ci o adevărată investiție în viitor!

De Gabriel Badea & Doru Dragne

Mai 2021

 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns