Vocile Securității Private…

Reading Time: 4 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Cristina Elena Teodorescu – Managementul Securității Private la Feminin!

„Sper ca în următorii ani să văd cât mai multe femei participante la OSPA, nu numai la categoria dedicată lor…”

Câștigătoare a trofeului OSPA România – 2019, Cristina Teodorescu este manager de Securitate la OMV – Petrom, din anul 2013. Venind din domeniul HSSE , s-a adaptat rapid la noua carieră și, iată, acum este o profesionistă veritabilă, apreciată de colegii și șefii săi, o prezență marcantă și respectată în comunitatea specialiștilor din securitatea privată. În funcția actuală și-a dovedit cu prisosință capabilitățile deosebite, participând și coordonând implementarea mai multor proiecte importante și în același timp inovative, care au generat beneficii multiple atât în plan economic, dar și în ceea ce privește sporirea eficienței măsurilor de Securitate, concomitent cu o constantă preocupare pentru siguranța la locul de muncă.

Anul trecut, Juriul OSPA România a recompensat-o cu un binemeritat trofeu apreciindu-i dedicația, determinarea și rezultatele muncii sale în domeniul securității private.

Acum, când ne apropiem de o noua ediție OSPA Romania, d-na Teodorescu a acceptat să împărtășească pentru VOCEA SECURITĂȚII PRIVATE, cum se simte un profesionist din securitatea privată a cărui performanță a fost unanim apreciată și celebrată la un înalt nivel.

Vocea Securității Private (VSP): Cum ați primit vestea câștigării trofeului OSPA România 2019?
Cristina Teodorescu: Îmi dau seama că poate suna a clișeu, însă câștigarea trofeului OSPA a fost total neașteptată, o surpriză extrem de plăcută să primim această recunoaștere a muncii depuse în cadrul echipei. Trofeul mă onorează și mă încurajează în același timp să continui efortul de a aduce cele mai bune rezultate.

VSP: Care credeți ca au fost punctele tari prin care v-ați remarcat și care au convins juriul să vă ofere trofeul?
Cristina Teodorescu: Au fost mai multe inițiative desfășurate anterior și pe care le-am punctat în candidatură, însă cred că cea care a avut cea mai mare greutate în câștigarea trofeului a fost campania de conștientizare implementată în parteneriat cu Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române, „Împreună pentru o comunitate mai sigură”, cu care, în 2019, am ajuns la peste 45.000 de elevi și aproape 10.000 de adulți din comunitățile rurale din toată țara, cu scopul de a preveni criminalitatea și de a reduce incidentele de securitate în comunitățile în care OMV Petrom activează.

VSP: Cât de greu îi este unei femei în industria securității private? Există vreun impact asupra echilibrului dintre viața profesională și cea personală?
Cristina Teodorescu: Desigur, putem spune despre securitatea privată că este un domeniu mai tehnic, care, prin prisma activităților, ar părea mai degrabă potrivit bărbaților. Însă nu consider asta a fi un impediment pentru femei pentru a excela în acest domeniu. S-a demonstrat chiar în cadrul Programului OSPA din ultimii 2 ani că și noi, femeile, putem aduce contribuții la îmbunătățirea practicilor de securitate din România.

Ca în orice activitate este important să pui pasiune, dedicare în ceea ce faci, deoarece acest lucru se vede în rezultatul muncii tale, iar satisfacția este pe măsură.

VSP: Cum priviți inițiativa OSPA de a evidenția contribuția femeilor în industria securității private?
Cristina Teodorescu: Nu pot decât sa mă bucur de o astfel de inițiativă, care contribuie la disiparea vechii concepții că trăim într-o „lume a bărbaților”; lucrurile nu mai stau demult așa și este important ca și femeilor să le fie recunoscut aportul adus. Sper ca în următorii ani să văd cât mai multe femei participante la OSPA, nu numai la categoria dedicata lor, ci și la celelalte categorii pentru care acum concurează doar bărbați.

VSP: Ce planuri de viitor aveți și cum sunt acestea influențate de criza COVID 19?
Cristina Teodorescu: Având în vedere că am luat primul contact cu industria de securitate abia în 2013, când m-am alăturat echipei de Securitate și Reziliență din cadrul OMV Petrom, consider că sunt încă multe lucruri pe care le mai am de învățat aici. Sunt recunoscătoare pentru faptul că lucrez alături de o echipă minunată din care fac parte adevărați profesioniști și simt că împreună cu ei putem face orice ne propunem. Chiar și în actualul context, care se adaugă la lista provocărilor. Însă dacă există voință se pot realiza în continuare lucruri frumoase și de impact.

VSP: Veniți dintr-o companie mare, iar ediția de anul trecut a fost un succes absolut al echipei din care faceți parte, cu 2 câștigători din tot atâția candidați. Îi veți încuraja și pe alți colegi să se înscrie în cursa pentru trofeu la edițiile următoare?
Cristina Teodorescu: Fiind o experiență atât de plăcută și care aduce doar plusvaloare, cu siguranță îi încurajez pe toți profesioniștii să fie încrezători în propriile forțe și să ia parte la acest Program. Este și un mijloc de a promova bunele idei și practici, iar scopul este tocmai de a le face cunoscute și, de ce nu, de a fi adoptate și de către alte companii.

Iar daca succesul unui trofeu nu vine de la prima participare asta nu trebuie să demoralizeze, ci, dimpotrivă, să ambiționeze, sa ofere o motivație și mai mare de a fi mai inovator, mai deschis la noi provocări și, astfel, de a aduce îmbunătățiri domeniului din care fac parte.

VSP: Ce recomandări aveți pentru organizatorii Galei OSPA România?
Cristina Teodorescu: Le mulțumesc pentru organizarea acestui Program și în România și le doresc să continue acest demers și în anii următori și să ofere oportunitatea de înscriere și novicilor din industria de securitate.

VSP: Aveți niște sfaturi și pentru viitori competitori OSPA?
Cristina Teodorescu: Să își găsească pasiunea în ceea ce fac și să fie optimiști că absolut orice poate fi realizabil atâta timp cât exista implicare și devotament!

Au consemnat: Gabriel Badea și Bogdan Buzdugan

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns