Un moment de bilanț al activității din acest an

Reading Time: 2 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

2022 a fost diferit de cei doi ani anteriori prin revenirea la o normalitate relativă după perioada de pandemie. Chiar dacă aceasta nu a dispărut complet din viața noastră și între timp au apărut alte provocări și îngrijorări…

În acest an am reușit să organizăm din nou, după o pauză de un an, Gala OSPA România! A fost o ediție specială, mai relaxată, organizată la începutul verii, chiar dacă o scurtă ploaie de vară ne-a stricat plăcerea de a ne bucura de finalul serii în aer liber. Au fost proiecte excepționale, ca în fiecare an, și câștigători merituoși!

Dar pe lângă activitățile festive, reprezentanții federației, la nivel central sau local, au fost implicați în multe comitete de dialog social sau în consilii de administrație ale unor instituții descentralizate.

La nivel central, Președintele Federației, domnul Gabriel Badea a fost implicat în lucrările Comisiei de Ordine Publică și Apărare din cadrul Consiliului Economic și Social, ca reprezentant al patronatelor. V-am ținut informați tot timpul anului cu privire la modificările și propunerile legislative pentru care s-a cerut avizul CES și mulțumim acelora dintre dumneavoastră care au făcut sugestii și propuneri.

De asemenea, Domnul Badea a participat la lucrările Comisiei Tripartite pentru stabilirea salariului minim pe economie pentru anul 2023 și la discuțiile din cadrul Comitetului de Dialog Social privind modificarea Legii Dialogului Social și a Sectoarelor de Negociere. Aceste modificări sunt importante în contextul în care directivele europene impun stabilirea salariilor minime pe sectoare, prin dialog social între patronate și sindicate. Menționăm că în acest caz, în forma supusă dezbaterii publice, industria de securitate privată va avea propriul sector de negociere!

De asemenea, la cererea Direcției de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliției Române, deși termenul a fost foarte scurt, a fost organizată o dezbatere pe marginea propunerilor de modificare a legii securității private în cadrul căreia asociațiile membre și-au exprimat punctele de vedere, iar propunerile lor au fost înaintate către DOP.

În încheiere, dorim să urăm tuturor colegilor Sărbători Fericite și liniștite, alături de cei dragi! Și să ne vedem sănătoși în noul an cu multă forță de muncă pentru a ne continua activitatea împreună!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns