Schimbări în modul de formare profesională a agenților de securitate din Franța

Reading Time: < 1 minute

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Într-un efort de creștere a profesionalismului în pregătirea agenților de securitate din Franța, Ministerul de Interne francez a emis un ordin referitor la condițiile și la numărul de ore de formare profesională pentru cursurile de calificare a agenților de securitate care pot fi ținute online. Ordinul reglementează de asemenea conținutul și numărul de ore de formare pentru menținerea și actualizarea competențelor pentru agenții de securitate deja calificați, în cadrul pregătirii profesionale continue periodice. Se precizează condițiile în care pot fi organizate aceste module de pregătire online, în mod sincron sau asincron, precum și cele pe care trebuie să le îndeplinească organismul de formare profesională care organizează aceste cursuri. Prevederile acestui ordin sunt valabile până la sfârșitul anului viitor și se aplică atât în Franța Metropolitană cât și în Teritoriile de Peste Mări.

Aceste eforturi de profesionalizare și calificare a personalului sunt intensificate în condițiile în care anul viitor Jocurile Olimpice se desfășoară la Paris și se estimează că există un deficit de peste 20.000 de agenți de securitate pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a evenimetului.

În mai 2021, în Franța a fost aprobată legea continuumului de securitate care include securitatea privată între forțele de ordine publică, precizând condițiile în care prefecții pot încredința societăților de securitate privată misiuni care, în alte țări, inclusiv în România, sunt rezervate, în general, pentru poliție și/sau jandarmerie.

Vă reamintim că Franța a intrat în 2022 în familia OSPA, organizând prima ediție a premiilor pentru excelența profesională în securitatea privată. OSPA France este organizată de ASIS Chapter France împreună cu Școala de Ofițeri de Jandarmerie din hexagon. Prima gală OSPA France a avut loc pe data de 1 decembrie 2022 și a acordat trofee la patru categorii.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns