Premiile OSPAs România 2023 au fost decernate

Reading Time: 4 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Premiile de excelență profesională în securitatea privată, OSPAs România, ediția a VII- a, și-au anunțat câștigătorii în cadrul galei desfășurate pe 8 iunie, la Casa Doina din București!

Cunoscută la începuturile sale sub numele de „Bufetul de la Șosea” clădirea a fost construită în stil Neo-Românesc, după un proiect al marelui arhitect Ion Mincu, părintele Școlii de Arhitectură din România. Proiectul  a servit inițial pentru standul României la Expoziția Universală de la Paris din 1889, celebră tocmai prin construcțiile sale temporare, deși sunt unele care există încă și fără de care azi, nici nu ne-am putea imagina Parisul (Tour Eiffel, Grand Palais, Petit Palais).

Construcția a fost edificată în 1892, la inițiativa lui P.P. Carp, pe atunci ministrul lucrărilor publice. Având de la început destinația de restaurant, a fost amplasat în zona în care la vremea respectivă se organizau, la fiecare 10 Mai,  ziua națională a Regatului României, paradele militare și mai ales celebrele „bătăi cu flori de la Șosea”, o tradiție bucureșteană care din păcate s-a pierdut.

În prezent, Casa Doina este declarată „Monument de Arhitectură” și face parte din patrimoniul cultural al Capitalei. Deci nu se putea o găsi o locație mai potrivită decât aceasta pentru Gala OSPA România, o manifestare despre excelență într-un loc unde excelența este la ea acasă.

La eveniment au participat peste o sută de oaspeți și invitați. Au fost reprezentate la vârf organizațiile membre în cadrul Federației Serviciilor de Securitate,  ARIS, ARTS și PSS dar și ANERSF și ASIS Chapter România.

Printre cei care au dorit să fie prezenți la Gală, s-au numărat și oaspeți de seamă, reprezentanții la vârf ai autorității de reglementare (IGPR-DOP), reprezentanți ai Casei Regale a României, responsabili din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, secția comercială.  Demn de menționat este și prezența la Gală a colegilor reprezentanți ai sectorului securității private din Polonia.

Ca în fiecare an am avut alături și reprezentanții sponsorilor Galei: Asociația Română pentru Industria de Securitate – ARISHyperfy și Azitrend/Hanwha Vision Europe!

Și în acest an, Gala a fost moderată de către vedeta de televiziune, Ilinca Obădescu. Și, chiar dacă nu au putut fi prezenți, au ținut să ne transmită mesajele lor de salut Profesorul Martin Gill, creatorul The OSPAs, d-na Catherine Piana, Director General al CoESS, d-na Lidja Stolica, Președinta Asociației pentru Securitate Privată din Croația, și dl. Aleksandar Nedic, Președintele Departamentului pentru Securitate și Servicii din cadrul Camerei de Comerț a Republicii Serbia.

A urmat momentul de vârf al Galei, decernarea premiilor.

În primul rând au fost felicitați toți finaliștii:

  • Georgiana Medeleanu (Guard One), Alina Filipiuc (Ajax Systems) și Minerva Lăcătușu (CSD) – Doamne de Excepție din Industria de Securitate;
  • Ion Grigor (Bosch România), Liviu-Petru Negoescu (Alpha Bank) și Adrian Vasile – Manageri de Securitate (in-house);
  • Dragoș Anton (Team Guard), Valentin Tudor (Tiger Security) și Liviu Vlădulescu – Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate;
  • Dorin Ghiorghiță, Tiberiu-Eusebiu Stanciu și cei opt membri ai colectivului care a editat „Ghidului Practic al Evaluatorului de Risc la Securitate Fizică”.

Iar apoi au fost decernate premiile și iată  care au fost laureații OSPA România 2023:

Trofeul OSPA – Doamne de Exceptie în Industria de Securitate
Alina Filipiuc – Ajax Systems

Trofeul OSPA – Manageri de Securitate (In-House)
Petru-Liviu Negoescu – Alpha Bank Romania

Trofeul OSPA – Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate
Liviu Vlădulescu – Global Security Systems SA

Categorie sponsorizată de Azitrend/Hanwha Vision Europe

 

Trofeul OSPA – Consultanți de Securitate – Evaluatori de Risc la Securitatea Fizica

Colectivul de autori ai Ghidului Evaluatorului: Aurel Catrinoiu, Constantin Moise, Cristina Enache, Gabriel Vlad, Ionel Munteanu, Nicușor Răducanu, Robert Nagy și Viorel Petcu

Categorie sponsorizată de Asociația Română a Industriei de Securitate (ARIS)

Trofeul OSPA – Pentru Întreaga Carieră dedicată Securității
Robert Nagy

Categorie sponsorizată de Hyperfy

Iar la finalul Galei, cunoscutul interpret Mihai Trăistariu a susținut un recital de neuitat o călătorie artistică prin mai multe genuri muzicale pe care fostul protagonist al Festivalului Eurovision le stăpânește cu măiestrie spre încântarea și delectarea celor prezenți la GALA OSPAs România în seara de neuitat a zilei de 8 iunie 2023.

Pentru cei care doresc să vadă cum au decurs lucrurile la Gală, am postat fotografiile pe Flickr.

Și în acest an partenerii media ai Galei OSPAs România au fost:

PARTENER MEDIA INTERNATIONAL

Felicitări laureaților și vă așteptăm la OSPAs România 2024, ediția a VIII-a!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns