Francezii au încredere în angajații din industria securității private

Reading Time: 2 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

62% dintre francezi declară că se simt mai în siguranță în prezența personalului firmelor de securitate, totuși 82% dintre ei doresc reglementări mai stricte. Acesta este rezultatul unei anchete realizată la începutul lunii martie de către GES (confederația patronală a companiilor de securitate privată din Franța), care grupează peste 170 de membri cu o cifră de afaceri cumulată ce depășește 2,5 miliarde de euro.

62% dintre francezi au încredere în firmele de securitate

Ceea ce este foarte important, companiile de securitate privată sunt pe locul doi în topul încrederii, după comunitățile locale (76%) și mult înaintea guvernului sau parlamentului, ale căror cote de încredere sunt sub 50%. În general, francezii se simt în siguranță (cel puțin 68% dintre ei). Mai mult de jumătate dintre respondenți recunosc rolul deosebit de important pentru societate al agenților de securitate, iar prezența acestor profesioniști îi ajută să se simtă mai în siguranță. De fapt, agenții de securitate sunt mai bine văzuți în societatea franceză chiar decât polițiștii, jandarmii și pompierii.

82% dintre francezi consideră că sectorul are nevoie de reglementări mai stricte

Referitor la reglementarea industriei de securitate, aceasta este solicitată de marea majoritate a respondenților. 80% dintre ei sunt de părere că trebuie cerute garanții financiare din partea companiilor de securitate, iar 84% sunt de acord cu limitarea subcontractării.

Printre propunerile de amendare a noii legi a securității globale, aflată în procedura de dezbatere la senat în Franța după ce a fost adoptată de camera inferioară a parlamentului, sunt prevăzute printre condițiile de licențiere a companiilor de securitate privată depunerea unor garanții financiare echivalente cu 6% din cifra de afaceri anuale și limitarea subcontractării la maximum 20% din cifra de afaceri.

De asemenea, 97% dintre francezi consideră că agenții și personalul tehnic de securitate ar trebui reevaluați și retestați periodic.

Reglementare insuficientă pentru supravegherea electronică

„Mai mult de jumătate dintre francezi”, subliniază Cedric Paulin, secretarul general al GES, „(6 din 10), cred că tehnologiile de supraveghere electronică utilizate de companii și personalul de securitate privată nu sunt suficient de bine reglementate.”

GES va utiliza rezultatele acestui studiu pentru întărirea poziției și avizului său referitoare la legea securității globale, considerând că forma actuală nu respectă dorințele cetățenilor.

Puteți citi articolul inițial în limba franceză aici.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns