Soluțiile integrate oferite de AZiTREND Distribution sunt adaptate actualei pandemii

Reading Time: 4 minutes

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

Promotoare și distribuitoare a unor sisteme și tehnologii de vârf, firma AZiTREND s-a implicat încă de la început în susținerea și modernizarea industriei de securitate, devenind membră a ARTS și fiind o prezență constantă la Ziua Securității Private începând cu 2017, inclusiv prin participarea la Trofeele OSPA România, unde au fost finaliști în 2018. Proiectul unuia dintre laureații OSPA ai anului 2018 s-a bazat pe modernizarea sistemelor în cadrul firmei în care lucra prin introducerea tehnologiilor distribuite de către AZiTREND. În anul 2020, la ediția organizată online, firma AZiTREND a fost sponsor de categorie.

Înființată în urmă cu 4 ani, AZiTREND a reușit să aducă în România soluții de securitate inteligente, bazate pe integrarea cu inteligența artificială și adaptate noilor cerințe, din ce în ce mai complexe.

TRASSIR este una dintre cele mai performante platforme software de management și analiză video. Utilizând cei mai noi algoritmi de calcul, TRASSIR se poate extinde și adapta la orice fel de specific, de la soluții pentru retail, până la industrial, centre de business, depozite, pază perimetrală, mari centre comerciale, smart city, gări, autogări, stadioane și aeroporturi. Pe platforma TRASSIR rulează deja mai multe proiecte cu peste 100.000 de camere video și peste 15.000 de servere.

Modulele specializate ale TRASSSIR sunt utilizate în retailul modern și adaptate la condițiile speciale pe care le traversăm în această perioadă. De exemplu, People Counter determină în orice moment, în timp real, câte persoane sunt într-o incintă, magazin, mall sau piață, indiferent de intrări și ieșiri. Sau se poate stabili, pe bază de Heatmap, care sunt locurile sau intervalele de timp cele mai frecventate de clienți sau vizitatori.

Integrarea acestei platforme cu casele de marcat îndeplinește toate cerințele, atât de prevenire a pierderilor, de securitate, cât și de raportare, de care este nevoie în ceea ce se cheamă acum smart retail.

Un alt exemplu este modulul Fire & Smoke Detector, care depistează flacăra sau fumul practic instantaneu, făcându-l din ce în ce mai utilizat. În ultima perioada, aflăm de tot mai multe incendii ce produc pagube importante și, uneori, chiar victime. Fire & Smoke Detector sesizează instantaneu orice incendiu ori apariția fumului. Senzorii extrem de sensibili pot face această detecție mult mai precis și mai rapid decât sistemele tradiționale, fiind astfel mult mai eficient.

Pe baza analizei video, TRASSIR alertează instantaneu dispeceratul, prin SMS, ori email & screenshot al camerei ce a detectat imaginea. Poate comuta un releu sau porni sistemul anti-incendiu, cu care se integrează perfect. Se poate stabili în cadrul imaginii zona de interes, fiind compatibil cu orice tip de camera video.

Modulul este util în camerele cu transformatori electrici, depozite, incinte industriale, zone cu materiale inflamabile, clădiri de birouri, hoteluri, mall-uri, spitale, teatre etc.

Mai mult, modulul este utilizat și în spațiu liber, acolo unde alte detectoare nu pot fi utile.

Se știe că la incendii, intervenția în primul minut de la apariție este determinantă în evoluția ulterioară. De aceea, beneficiile TRASSIR sunt evidente:

 • Eficientizează sistemul video tradițional;
 • Asigură detecție suplimentară la incendiu;
 • Notifică imediat ce este depistat fumul, înaintea declanșării alarmei tradiționale.
 • Depistează focarul incendiului în prima etapă când poate fi stins.

AZiGUARD este, de asemenea, un nou concept de pază electronică, reușind să ajungă la cel mai înalt grad de eficiență și, totodată, reducând costurile serviciilor de pază cu minim 25%! AZiGUARD înseamnă management video, analiza video, dispecerizare/monitorizare, instalare și mentenanță echipamente, intervenție, comunicații de date. AZiGUARD include sisteme integrate de supraveghere video, control acces, automatizare porți și bariere, videointerfon, sisteme de avertizare audio.

Optimizarea tuturor activităților legate de paza și reducerea semnificativă a costurilor de securitate face ca AZiGUARD sa fie din ce in ce mai folosit. Mai ales în condițiile crizei actuale de forță de muncă.

 

SIGUR este soluția optimă pentru control acces și pontaj, eliminând multe inconveniente ale celorlalte soluții similare de pe piață. Integrarea cu TRASSIR face ca soluția finală să fie imbatabilă în controlul integral al activității. Flexibilitatea sistemului permite integrarea cu software intern de HR, cu Active Directory Microsoft. SIGUR permite atât identificarea pe bază de cartele, dar și pe baza de cititoare de amprente digitale, cititoare de vene sau chiar autentificare sau verificare pe bază de recunoaștere facială, permițând astfel autentificări și validări ale acestora în orice mediu. Se pot utiliza chiar și detectoare de tip alcooltest pentru validarea accesului în anumite zone.

UR FOG este un sistem de creat ceață instantanee și se utilizează în foarte multe domenii. Principiul de funcționare este simplu, bazat pe inițierea creării de ceață în zona alertată, ceea ce creează „vizibilitate zero”. Astfel, intrușii sunt în imposibilitatea de a mai distinge pe unde să se deplaseze, de cele mai multe ori rămânând blocați în incintă până la venirea poliției sau intervenției. Ori, dacă reușesc să iasă, cu siguranță că nu mai pot sustrage prea mare lucru.

Magazinele, sediile bancare, depozitele, casele de schimb valutar, de amanet, sau magazinele de bijuterii, casele de jocuri de noroc, orice spațiu poate deveni o țintă preferată de infractori. În vile sau case personale, ori chiar și la bloc, sistemul este extrem de eficient. Clasicele sisteme de alarmă conectate la un dispecerat lasă un timp de acțiune pentru infractori de minim 5 minute, până la sosirea echipajelor de intervenție. Absolut suficient pentru cei care vor să fure și care de obicei se mișcă extrem de rapid, de multe ori până într-un minut. Dacă locația este monitorizată video, declanșarea ceții se poate face și remote, de către un operator care confirmă incidentul pe imaginile camerei.

În aceste cazuri, UR Fog este soluția optimă, care lansează ceața instantaneu, cu tunuri profesioniste. Sistemul se adaptează oricărui spațiu, după volumul necesar de ceață în respectiva incintă. Ceața nu este nocivă pentru oameni și animale, iar tunurile de ceață funcționează și pe baterii.

PuriFog sunt sisteme de igienizare 3D prin pulverizare, extrem de utile în condițiile actuale de pandemie. Folosite și integrate până în prezent cu succes în sisteme de securitate pentru împiedicarea furturilor, acum nebulizatoarele de ceață UR FOG sunt o unealta eficientă în igienizarea spațiilor civile, industriale, medicale sau domestice.

Domeniile de utilizare al sistemelor PuriFog sunt diverse:

 • De la spații restrânse precum autovehicule, containere maritime, case private,
 • La spații comerciale precum showroom-uri auto, benzinării, minimarket, sau
 • La spații extinse precum centre comerciale, clădiri de birouri, instituții publice, spitale.

Pentru orice informații suplimentare sau pentru o solicitare în vederea realizării unei soluții integrate de securitate, adaptată nevoilor dumneavoastră, va rugăm să nu ezitați să ne contactați la 0755-111200 sau la office@azitrend.ro.

Va așteptăm!

AZiTREND Distribution

www.azitrend.ro

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

Lasă un răspuns