Interviu cu profesorul Martin Gill, fondatorul Programului OSPA

Reading Time: 3 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Vocea Securității Private (VSP): Bună ziua Martin și mulțumesc pentru că ai acceptat să discuți cu noi! Știu că sunteți pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru UK OSPAs și Leadership Summit, seminarul care precede gala. (n.r. Gala UK OSPAs 2023 a avut loc pe 23 februarie.)

Martin Gill: Bună ziua! Este plăcerea mea și mulțumesc pentru invitație. Suntem foarte emoționați la începutul unui nou sezon și în special de dezvoltarea extraordinară a OSPA România!

VSP: UK OSPAs deschide sezonul Galelor anuale pentru toate țările membre în acest program. Care ar fi noutățile din acest an după extinderea puternică din 2022?

Martin Gill: Programul OSPA continuă să crească și noi continuăm să recunoaștem și să celebrăm performanțele excepționale la nivel mondial și oamenii care le-au realizat în domeniul protecției oamenilor, a companiilor, a comunităților și a țărilor. Anul trecut am primit în program Canada, Franța, Irlanda și Noua Zeelandă și în curând vom anunța o nouă etapă în dezvoltarea globală. A fost cu adevărat remarcabil modul în care lumea se adună pentru a-i celebra pe cei care reușesc să facă lucruri deosebite la locul lor de muncă. Avem de asemenea Cyber OSPAs și Tackling Economic Crime Awards (TECAs), care atrag atenția. Vom continua să evoluăm pentru că suntem doar la începutul unei călătorii lungi și deosebit de atractivă.

VSP: Ai fost, de obicei, prezent la fiecare gală, din fiecare țară, cel puțin înainte de pandemie. Era deja destul de dificil atunci când numărul de țări era mai mic. Cum mai reușești acest lucru acum?

Martin Gill: În primii ani am participat într-adevăr la toate galele și încerc acum să particip măcar la cele noi. Așa cum ai remarcat, pandemia a restricționat călătoriile și de aceea a trebuit să regândesc totul. Îmi doresc în continuare să particip la cât mai multe ceremonii de decernare a premiilor sau să particip la ele măcar online, acolo unde este posibil. Consider că fiecare gală are o emoție specifică. Și înainte de de fiecare am tendința de a fi un pic nervos, sperând că totul va merge bine.

VSP: O parte importantă a activității o dedici organizării seminarelor Leadership Summit. Povestește-ne, te rog, despre acest format și despre temele în dezbatere.

Martin Gill: Ideea din spatele programului OSPA este recunoașterea performanței excepționale din industria de securitate. Și nu este un lucru obișnuit, ci are o mare importanță. Din munca mea în calitate de criminalist, discutând cu criminalii din închisoare, știu că aceștia caută oportunitățile cele mai simple, existența securității fiind irelevantă pentru ei. Problema fiind dacă securitatea este cu adevărat efectivă. Trebuie să ne dezvoltăm în permanență modul de gândire pentru a ne perfecționa, iar OSPA este o parte crucială în acest sens. O altă parte se referă la organizarea sesiunilor de Thought Leadership, și am ținut până acum peste 180 de seminarii (toate sunt disponibile pe website-ul theOSPAs.com) și în anumite țări, acolo unde apare această oportunitate, ținem aceste seminarii înainte de evenimente. Acestea sunt destinate stimulării gândirii pentru a îmbunătăți serviciile de securitate. Aceste seminarii au un succes enorm și sperăm să continue și să organizăm tot mai multe.

VSP: Ce mesaj ai pentru candidații din România la trofeele OSPA?

Martin Gill: Unul dintre principalele lucruri pe care le-a realizat programul OSPA a fost să aducă în lumina reflectorului performerii de excepție din diferite țări, și asta este valabil și pentru România. Ceea ce este clar, și OSPA România a dovedit-o, este că vârfurile industriei de securitate din România performează la un nivel pur și simplu excepțional. Îi încurajez în primul rând pe toți cei care sunt buni în munca lor de securitate să participe la OSPA România pentru ca realizările personale, ale clienților și ale altor persoane implicate să fie recunoscute nu doar pe plan intern, în țara lor, ci la nivel global, în toate țările implicate în program! În al doilea rând, aș dori, pe lângă urările de bine pentru toți cei implicați în sectorul securității private, să-i felicit în mod special pe toți cei care au fost finaliști și câștigători ai OSPA România.

Sunt deosebit de încântat că România este parte din OSPA. Și trebuie să adaug că este o participare foarte apreciată și inspirată. Sunt foarte fericit să lucrez alături de voi și vă mulțumesc pentru interesul și susținerea extraordinară pe care ne-o acordați!

 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns