Conferința Națională ARTS – „După 20 de ani”!

Reading Time: 2 minutes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc ediția a XV-a a conferinței naționale a Asociației Române pentru Tehnica de Securitate – ARTS, o ediție aniversară dedicată sărbătoririi celor 20 de ani de existență a organizației. Conferința s-a desfășurat în cadrul festiv asigurat de Hotelul Lux Garden din Azuga.

Sosirea participanților a fost vineri seara, iar conferința a avut loc sâmbătă dimineața.

Deschiderea conferinței a fost făcută de Președintele Asociației, domnul Liviu Mateescu, care a mulțumit participanților și sponsorilor.

Primul panel, „Povești, povestiri, amintiri” a fost dedicat pionierilor industriei de securitate românești și în special celor patru președinți care au condus organizația de lungul istoriei acesteia: domnii Cristian Șoricuț, Adrian Vasu, Silviu Clep și Liviu Mateescu. Dintre aceștia doar domnul Vasu a lipsit de la apel din motive de sănătate. Ceilalți trei au depănat amintiri despre începuturile organizației și despre provocările pe care au trebuit să le înfrunte.

În cadrul celui de-al doilea panel, „Amintiri despre viitor”, șase firme importante, prin reprezendanții lor Alexandru Mateiciuc – Schrack Seconet, Aurel Anghel – Siel Invest, Mihai Stanciu – KMW Systems, Cristian Șoricuț – Set Alarm, Alina Filipiuc – Ajax Systems și Dragoș Băsmăluță – Critical Technologies, au vorbit despre evoluția în timp a echipamentelor de securitate și despre echipamentele care vor ieși pe piață în perioada următoare.

A existat și o expoziție de echipamente de securitate de la începutul anilor 90, cu circa 25 de exponate, din perioada copilăriei precoce a industriei în România, de mare succes bucurându-se echipamentul proiectat, produs și vândut de firma Romano Electro, SEA-01, primul sistem de alarmă fabricat în România după revoluție!

A fost lansat cu această ocazie și ultimul număr al revistei Alarma cu povești interesante și echipamente și soluții și mai interesante!

Evenimentul s-a încheiat cu o cină festivă unde au fost invitați toți participanții!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lasă un răspuns